سه‌شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی؛

افزایش شتاب توسعه کتابخانه‌ها در دوره دولت مردمی مایه خرسندی است

وزیر فرهنگ - محمدمهدی اسماعیلی

رئیس هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی در جلسه هیئت امنا ضمن تقدیر از دبیرکل، همکاران مجموعه نهاد و اعضای هیئت امنای کتابخانه های عمومی کشور، اظهار داشت: بسیار خرسندیم که روند رشد کتابخانه ها در دوره دولت مردمی افزایش یافت و قریب به ۴۰ کتابخانه در یک ماه آینده آماده راه‌اندازی است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، پنجاه و هشتمین نشست هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی، سه شنبه ۲۲ خرداد ماه ۱۴۰۳ به ریاست محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور مهدی رمضانی، عضو و دبیرکل نهاد؛ محسن پرویز، یاسر احمدوند، فاطمه عزیزآبادی فراهانی و عصمت مؤمنی اعضای حقیقی، نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور و مدیران نهاد در سالن جلسات دفتر وزیر برگزار شد.

افزایش شتاب توسعه کتابخانه‌ها در دوره دولت مردمی مایه خرسندی است

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ابتدای جلسه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله رئیسی، به عنایت و محبت رئیس جمهور شهید به حوزه فرهنگ اشاره کرد و گفت: این اتفاق برای ما تلخ است؛ چراکه فکر نمی‌کنم، چنین اهتمامی به حوزه فرهنگ پس از این به سادگی‌ها تکرار شود و قطعاً مسیری که شکل گرفته در تاریخ خدمت در جمهوری اسلامی به یادگار خواهد ماند. وظیفه خود می‌دانیم تا جایی که ممکن است آنچه به عنوان کارهای نیمه‌تمام رئیس جمهور شهید در حوزه کاری ما وجود دارد را به اتمام برسانیم. جناب آقای رئیسی و همراهان ایشان، با داشتن خصوصیات اخلاقی مشترک از جمله اخلاص، وفاداری به انقلاب و مردم‌دوستی به این نقطه رسیدند و یادگار و ماندگار خواهند بود.

وی در ادامه به ارائه گزارشی از مصوبات جلسه پیشین پرداخت و گفت: در خصوص مصوبه بودجه عملیات اجرایی بودجه آغاز و ابلاغ شده و برای اولین بار لایه استانی بودجه‌ریزی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور شکل گرفت؛ همچنین برای نخستین بار استان‌ها را در پرداخت حقوق و مزایای همکاران دخیل کردیم تا از منابع مالی نهاد به طور بهینه استفاده شود.

رمضانی با اشاره به اهم اقدامات صورت گرفته از جلسه پیشین، گفت: در این مدت عملیات بازطراحی و بهسازی کتابخانه شهید آیت‌الله دستغیب شیراز به سرانجام رسید که با توجه به وسعت و قدمت ساختمان، پروژه عظیمی بود. مراسم بازگشایی کتابخانه با حضور آقای دکتر اسماعیلی، استاندار محترم و نماینده محترم ولی فقیه در استان فارس برگزار شد.

وی افزود با اشاره به سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اظهار داشت: بحمدالله نمایشگاه رونق خوبی داشت و آنچه شایسته جمهوری اسلامی ایران بود، در معرض دید همگان قرار گرفت. نهاد نیز در این نمایشگاه از حیث ارتباط دوسویه با علاقه‌مندان حوزه کتاب و کتابخوانی، برگزاری برنامه‌های ترویجی و معرفی خدمات کتابخانه‌ها به خوبی بهره برد. یکی از مهم‌ترین اتفاقات، معرفی ساختار و شبکه کتابخانه‌های عمومی به مسئولان بود که بحمدالله محقق شد.

افزایش شتاب توسعه کتابخانه‌ها در دوره دولت مردمی مایه خرسندی است

تلاش برای بهره‌برداری حدود ۴۰ پروژه کتابخانه‌ای تا پیش از پایان دولت سیزدهم

وی اظهار داشت: پس از شهادت شهیدان پرواز اردیبهشت برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام تا جایی که مقدور است، برنامه‌ریزی کرده‌ایم. در احداث و افتتاح پروژه‌ها، امکان بهره‌برداری از ۳۰ تا ۴۵ پروژه نیمه تمام -از کتابخانه مرکزی تا کتابخانه روستایی- تا پیش از پایان دولت سیزدهم وجود دارد؛ به عنوان مثال در شیراز ۸ کتابخانه آماده افتتاح است. از نظر سرانه فضای کتابخانه‌ای در شهر شیراز دچار مشکل بودیم که با همکاری شهرداری و افتتاح این کتابخانه‌ها، این مشکل برطرف خواهد شد.

عضو هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به سوگواره سراسری «روز وداع یاران»، که به منظور گرامیداشت شهدای خدمت برگزار شد، گفت: خروجی این برنامه بیش از هزار شعر بود که منتخب این آثار ان‌شاءالله پیش از چهلم شهدای خدمت در قالب کتاب منتشر خواهد شد.

افزایش شتاب توسعه کتابخانه‌ها در دوره دولت مردمی مایه خرسندی است

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی ضمن تقدیر از دبیرکل، همکاران مجموعه نهاد و اعضای هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی کشور، اظهار داشت: بسیار خرسندیم که روند رشد کتابخانه‌ها در دوره دولت مردمی شدت یافت و مایه خوشحالی است که قریب به ۴۰ کتابخانه آماده راه‌اندازی است و در یک ماه آینده افتتاح خواهد شد.

وی ضمن درخواست از اعضای هیئت امنای نهاد برای پیگیری اهم اقدامات این مجموعه در افقی نزدیک، اظهار داشت: یکی از این مباحث کتابخانه‌های سیار است که با توجه به کوتاه شدن بیش از یک سال از عمر دولت مردمی، تحقق بخشی از آن سخت خواهد بود و امید داریم در دوره بعدی نیز دوستان برای تحقق این موضوع تلاش کنند؛ چراکه در این زمینه توافقات خوبی با وزارت صمت داشتیم. به اعتقاد من اضافه شدن بیش از ۲۰۰ کتابخانه سیار به ناوگان کتابخانه‌های سیار کشور موضوع مهمی در بحث عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی مردم به کتاب‌های مفید است.

اسماعیلی همچنین خواستار انجام پیگیری‌های لازم برای اجرای سند ملی ترویج خواندن و مطالعه مفید شد.

وی ضمن تقدیر از همکاری اعضای هیئت امنای کتابخانه‌های عمومی در دولت مردمی، از اقدامات انجام شده در این دوره ابراز خرسندی کرد.

افزایش شتاب توسعه کتابخانه‌ها در دوره دولت مردمی مایه خرسندی است

تقدیر از حرکت مجموعه نهاد در مسیر تحقق عدالت فرهنگی

فاطمه عزیزآبادی فراهانی، عضو حقیقی هیئت امنا ضمن تقدیر از تلاش‌ها و فعالیت‌های شاخص انجام شده در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، اظهار داشت: آقای رمضانی و همکاران محترم ایشان با روحیه جهادی، انقلابی و خوش‌فکری در مسیر تحقق عدالت فرهنگی، که یکی از رویکردها و اهداف راهبردی رئیس جمهور شهیدمان بود، تلاش کردند که قابل تقدیر است.

وی همچنین از حمایت‌ها و نقش مؤثر و تعاملی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیوند نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با بخش فرهنگی کلان کشور با راهبری وزارتخانه قدردانی کرد.

افزایش شتاب توسعه کتابخانه‌ها در دوره دولت مردمی مایه خرسندی است

به عنوان یک متخصص در حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی از توجه نهاد به کتابخانه‌های روستایی سپاسگزارم

عصمت مؤمنی، عضو حقیقی هیئت امنا نیز در این نشست اظهار داشت: کارآفرینی اجتماعی از مباحث مورد توجه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود و در این راستا همایش بین‌المللی کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک برگزار شد که با رویدادهای استانی مربوط به آن ادامه دارد. با توجه به اثرگذاری این اقدام درخواست من این است که توجه به این موضوع استمرار داشته باشد؛ بحث آموزش از مقوله‌های مؤثر در حوزه کسب‌وکارهای کوچک است که می‌تواند از طریق کتابخانه‌های عمومی پیگیری شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی ادامه داد: به عنوان یک متخصص در حوزه علم اطلاعات و دانش‌شناسی از توجه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به کتابخانه‌های روستایی سپاسگزارم. سال گذشته به دعوت نهاد از کتابخانه‌های روستایی جزیزه قشم و هرمز بازدید کردم. نکته قابل توجه در این بازدیدها رضایت مسئولان این مناطق از اثرگذاری کتابخانه و فعالیت‌های این مرکز در نگرش خانواده‌ها بود و خواستار توسعه کتابخانه‌ها در آن مناطق بودند.

افزایش شتاب توسعه کتابخانه‌ها در دوره دولت مردمی مایه خرسندی است

گفتنی است، در این نشست تقویم آموزشی از سوی سیدباقر میرعبداللهی، معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات و گزارشی از کتابخانه‌های روستایی از سوی محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد ارائه شد و حاضرین در خصوص موضوعات مطرح شده به بحث و تبادل نظر پرداختند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 13 =